Wonen en zorg

Direct naast Hart van Vathorst vind je een compleet winkelcentrum, bus- en NS-station. Wonen in Hart van Vathorst doe je daardoor midden in de wijk. We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt als je in Hart van Vathorst komt wonen. Er zijn verschillende woonvormen te vinden. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijk woongroep, aangeboden door Accolade Zorg of Stichting Sprank.

Wonen bij Accolade Zorg

Bij Accolade Zorg vind je verschillende woonvormen. Zo zijn er 4 woongroepen met verpleging voor mensen met dementie en 21 appartementen voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel. Het is mogelijk om gebruik te maken van een van de dagbestedingsplekken in het pand, zoals onze ateliers of de bakkerij.

Ook vind je in Hart van Vathorst een eerstelijns behandeldienst waaronder een arts, fysiotherapeut of diëtist.

Wonen bij Stichting Sprank

Stichting Sprank biedt verdeeld over 5 groepen een- of tweekamerappartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. De groepen zijn kleinschalig en huiselijk. Zo komen bewoners het beste tot hun recht. Alle groepen hebben een kleur. De groepen rood, blauw, groen en oranje hebben ieder een grote huiskamer waarin de bewoners elkaar ontmoeten, gezamenlijk kunnen eten, koffiedrinken en waar groepsactiviteiten plaatsvinden. Groep geel woont zelfstandig in een tweekamerappartement waar de begeleiding voornamelijk plaatsvindt. In het steunpunt kunnen bewoners – vrijblijvend – gezamenlijk eten en/of koffiedrinken.