Een plek waar mensen samen komen

Hart van Vathorst is een unieke plek in de Amersfoortse wijk Vathorst. In het pand zitten twee zorginstellingen, een kerk, een kindercentrum en een restaurant, samen onder één dak. We delen samen een pand en werken samen waar dat kan.

Wat Hart van Vathorst uniek maakt is de manier waarop de inclusieve samenleving vorm krijgt. Mensen met en zonder een beperking, ouderen, (jong)volwassenen, gezinnen en kinderen in alle leeftijden wonen, werken, spelen en kerken in Hart van Vathorst. Het gaat daarmee (veel) verder dan een samenwerking tussen verschillende partijen. Bewoners krijgen in Hart van Vathorst de kans om volledig te participeren in de samenleving en onderdeel te zijn van de wijk.

Wat vind je bij ons

Als je bij ons binnen loopt kom je direct terecht in ‘t Hart, het centrale deel van Hart van Vathorst. Hier vind je ons gezellige restaurant waar je kan lunchen of genieten van een kop thee of koffie met taart uit eigen bakkerij. In die bakkerij en in ons restaurant werkt een gezellig team mensen. Sommige van hen hebben wat extra hulp nodig of zitten bijvoorbeeld in een rolstoel. Vinden wij geen probleem. We werken nauw samen met Bijzondere Gasten die ontmoetingsplekken met horeca op diverse plekken in Amersfoort en omstreken faciliteren.

Vanuit het restaurant heb je zicht op de kinderen van Kindercentrum Bzzzonder die daar fijn buiten spelen. Bij lekker weer is ons ook terras open. Ook vind je in ons restaurant leuke handgemaakte producten. Deze worden door mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking gemaakt in één van onze ateliers. Je vindt een selectie van deze producten ook in onze webshop.

Kijk je omhoog dan zie je onze zalen. Heb je een feestje te vieren of zoek je een plek om te vergaderen? Dan ben je bij ons ook aan het goede adres. We verhuren deze zalen en zelfs de kerkzaal van de Ontmoetingskerk Vathorst, namelijk ook.

Loop je iets verder dan kom je langs onze behandeldiensten (waaronder een fysiotherapeut), verloskundigepraktijk Aandelaak en kapsalon Geknipt voor jou!!!.

Als je buiten naar Hart van Vathorst kijkt dan zie je hoe groot het is. Er wonen in totaal 96 mensen in het pand bij Accolade Zorg of Stichting Sprank. Sommige van hen wonen zelfstandig en anderen wonen samen op een woongroep.