Dagbesteding

Ben jij op zoek naar een leuke plek en zoek je werk in de dagbesteding? Binnen Hart van Vathorst zijn er allerlei mogelijkheden om jouw talent in te zetten. Daarbij vinden wij structuur in je dag en goede professionele begeleiding heel belangrijk. Net als waardering voor je werk, nieuwe contacten opdoen en uiteraard gezelligheid.

Tijdens een kennismaking kijken we samen met jou naar je talenten, je wensen en je plannen. Zo kunnen we je een programma op maat aanbieden. We zullen je bijvoorbeeld vragen ‘Waar krijg je energie van?’, ‘Wat kan je goed?’ en ‘Waar voel jij je prettig?’. Jouw antwoorden helpen ons om samen op zoek te gaan naar welke plek bij jou past.

Op al onze dagbestedingplekken is een werkbegeleider aanwezig. Soms is het mogelijk om ook zelfstandig werkzaamheden uit te voeren. Ons team zorgt voor professionele begeleiding en stellen de deelnemer en zijn mogelijkheden altijd centraal.

Wil je eens met ons komen praten? Of wil je eerst een keer de sfeer komen proeven op onze locatie? Neem dan contact met ons op via 033-2030420 of mail naar info@hartvanvathorst.nl.

meld je aan

Voor wie?

Wij bieden binnen ons team Uit ’t Hart dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een zorgvraag. Daarbij ontvangen wij ook mensen met complexe begeleidingsvragen. Van autisme, NAH (niet aangeboren hersenletsel) tot mensen met psychiatrische of bijzondere gedragskenmerken.

Voor dagbesteding heb je een indicatie nodig. Dit is een aanwijzing die aangeeft welke zorg je nodig hebt. De indicatie valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Je kunt de indicatie aanvragen bij het Wmo-loket van jouw gemeente. De kosten worden voor een groot deel vergoed door de gemeente. Je betaalt, afhankelijk van (de hoogte van) je eventuele inkomen, wel een eigen bijdrage voor dagbesteding.

Heb je al een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan kan je ook dagbesteding ontvangen. Wij regelen de juiste zorgtoewijzing. De kosten van de dagbesteding worden vergoed vanuit de Wlz. Ook hier betaal je, afhankelijk van (de hoogte van) je eventuele inkomen, een eigen bijdrage.

Heb je een indicatie met vervoer dan regelen wij de vervoerder voor jou.

Meer informatie over de eigen bijdrage vind je op  www.hetcak.nl. Meer informatie over dagbesteding? Ga dan naar www.informatielangdurigezorg.nl/volwassenen/dagbesteding.

Wat kan je doen?

Binnen Hart van Vathorst hebben we verschillende werkplekken:

Bakkerij

Werk jij graag met je handen en ben je een echte fijnproever? In de bakkerij maken we samen gebak, taarten en koekjes. Het uitproberen van nieuwe recepten en met elkaar ideeën uitwerken om zo steeds verrassende producten aan te bieden hoort hier ook bij. De producten die we maken zijn voor in het restaurant. We maken ook taart en gebak in opdrachten. Verschillende organisaties maar ook particulieren maken graag gebruik van onze bakkerijproducten.

Laundry Service

Onze laundry service is een plek waar wij de was verzorgen voor bedrijven. Ook is er een strijkservice aanwezig. Samen voer je werkzaamheden uit zoals de wasmachines en droger vullen en leeghalen, was sorteren en opvouwen, strijken en opruimen. Omdat je altijd naast elkaar staat te werken is er veel onderling contact en een gezellige en positieve sfeer.

Horeca

Vind jij het leuk om gastvrij te zijn en de gasten in ons restaurant te helpen? Dan is jouw werkplek wellicht in de horeca! Het maken van lekkere koffie, welkom heten van gasten en opnemen en brengen van bestellingen zijn onder andere jouw activiteiten. Soms is het druk en moeten we hard werken, daar houd jij wel van.

Housekeeping

In onze housekeeping zorg je er samen met je collega’s voor dat alles in Hart van Vathorst er schoon en netjes uit ziet. Je maakt samen de kamers, gangen, toiletten en centrale ruimten schoon. Ook de kerk wordt door jullie mooi bijgehouden. Bij housekeeping is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met spullen van anderen. Werken bij housekeeping geeft direct resultaat en blije bezoekers van Hart van Vathorst.

Ateliers

In twee ateliers worden mooie en creatieve producten gemaakt. Deze verkopen we in onze winkel en webshop. Veel producten maken we op bestelling. Er is een kaarsen- en stofatelier en een houtatelier. Dit zijn rustige werkplekken waar we met verschillende materialen werken en steeds zoeken naar nieuwe en verrassende producten die passen bij de trends op gebied van mode en wonen. Ben jij creatief en houd je er van mooie dingen te maken, dan is het atelier een plek voor jou!

Beheer

Bij beheer is geen dag hetzelfde. Samen met je collega’s zorg je voor een goed lopende gang van zaken binnen Hart van Vathorst en ben jij de spin in het web. Je richt vergaderzalen in, brengt intern de post rond en  doet kleine technische klussen. Binnen beheer zijn er altijd wel werkzaamheden die bij jou passen. Het is mogelijk zelfstandig of gezamenlijk de werkzaamheden uit te voeren.

Moestuin

Lekker buiten aan de slag met je handen in de aarde? Wij gaan één dagdeel per week met de auto richting onze moestuin.  Hier gaan we wieden, zaaien, spitten en oogsten. De opbrengst gebruiken we in ons restaurant waar het wordt verwerkt in lekkere gerechten.  Soms is er ook een klusje in of rondom het pand en kunnen we bijvoorbeeld de binnentuin verzorgen of de planten op het dakterras.