Kerk

In Hart van Vathorst vind je de Ontmoetingskerk, een jonge en snel groeiende kerkelijke gemeente.

In de Bijbel wordt de kerk vergeleken met een lichaam. In een lichaam is veel variatie: van een oog dat ziet, tot tenen die zorgen voor balans en draagvlak. Die variatie zie je terug in de Ontmoetingskerk. Bewoners van Hart van Vathorst met een beperking draaien volop mee. Kinderen krijgen onderwijs, afgestemd op hun situatie. En met ouderen bij wie herinneringen vervagen zingen we een klassieke psalm die zij als kind uit het hoofd geleerd hebben. In al die variatie en de zorg voor elkaar ontvangen we iets moois. Niet wij hebben elkaar uitgekozen, maar God verbindt onze wegen. Daarom is iedereen van harte welkom.

De Ontmoetingskerk organiseert binnen Hart van Vathorst bijeenkomsten en andere kerkelijke activiteiten. De kerkzaal biedt plek aan circa 500 mensen. Tijdens de kerkdiensten is er kinderopvang en zijn er bijbelclubs voor kinderen van 3 tot circa 10 jaar. Het is iedere dag mogelijk om de kerk binnen te lopen, tijdens de kerkdiensten zorgt de gemeente er bovendien voor dat mensen die de kerk voor het eerst bezoeken welkom worden geheten.

Kapel

In onze centrale hal vind je de kapel. Een plek voor stilte en bezinning. De deur van de kapel staat altijd voor je open. Heb je behoefte aan stilte en ruimte voor gebed dan ben je van harte welkom. In de kapel vind je naast de bijbel ook een bord waar je jouw gebedspunten kan achterlaten.

Kerkdienst bijwonen

In ‘coronatijd’ zijn er aangepaste kerkdiensten. We houden ons aan de richtlijnen wat betreft maximaal aantal personen. Daardoor is er niet voor iedereen plek in de kerk. Dat is een uitspraak die niet bij ons past en pijn doet. Juist in de kerk ben je altijd welkom. Het raakt ons extra omdat we het ontmoeten van elkaar zo belangrijk vinden. Niet voor niets heten we de Ontmoetingskerk.

We zijn dankbaar dat we alle diensten live kunnen streamen via Kerkdienstgemist en YouTube. Dat maakt het ook mogelijk om de dienst later terug te kijken. Ben je gemeentelid? Dan kan je via een app je aanmelden voor de dienst. Ben je geen lid van de gemeente maar wil je wel graag een dienst bijwonen? Stuur ons dan een e-mail, dan kijken we of er nog plek is. Er zijn tijdens deze periode geen bijbelklassen en opvang voor kinderen.

Buiten coronatijd zijn er normaal gesproken iedere zondag drie kerkdiensten. Om 8.45 uur, 10.30 uur en 16.30 uur. In vakanties zijn de aanvangsttijden soms anders. Raadpleeg daarvoor altijd de laatste informatie op de website van de Ontmoetingskerk.

Meer informatie